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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
04/07/2018 |
Tipo de producción científica : |
Documentos |
Autor : |
PRITSCH, C.; QUEZADA, M.; GARCÍA, A.A.F.; ÁLVAREZ, M.; MACHADO, G.; BERNAL, J.; CAZZULLO, Y.; MALOSETTI, M.; ZÁCCARI, F.; RIVAS, M.; CABRERA, D.; VIGNALE, B. |
Afiliación : |
CARLOS DANILO CABRERA BOLOGNA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Caracterización genética del Guayabo del País. |
Fecha de publicación : |
2015 |
Fuente / Imprenta : |
In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Programa Nacional Producción Frutícola. 7° Encuentro Nacional sobre Frutos Nativos. Colonia (UY): INIA, 2015. |
Páginas : |
p. 53-58 |
Serie : |
(INIA Serie Actividades de Difusión; 745) |
ISSN : |
1688-9258 |
Idioma : |
Español |
Contenido : |
El Guayabo del País representa una atractiva alternativa comercial para los productores frutícolas en Uruguay. Es considerada la especie prioritaria en el Programa Nacional de Mejoramiento de Frutas Nativas que desarrolla desde el año 2000 la Facultad de Agronomía e INIA. La mejora de la calidad de la fruta (tamaño, sabor, espesor de cáscara, rendimiento de pulpa, uniformidad) es el objetivo principal de mejoramiento. |
Thesagro : |
ACCA SELLOWIANA; DIVERSIDAD; MAPA GENETICO. |
Asunto categoría : |
-- |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/10697/1/sad-745-p.53-58.pdf
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Marc : |
LEADER 01385naa a2200325 a 4500 001 1009502 005 2018-07-04 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1688-9258 100 1 $aPRITSCH, C. 245 $aCaracterización genética del Guayabo del País. 260 $c2015 300 $ap. 53-58 490 $a(INIA Serie Actividades de Difusión; 745) 520 $aEl Guayabo del País representa una atractiva alternativa comercial para los productores frutícolas en Uruguay. Es considerada la especie prioritaria en el Programa Nacional de Mejoramiento de Frutas Nativas que desarrolla desde el año 2000 la Facultad de Agronomía e INIA. La mejora de la calidad de la fruta (tamaño, sabor, espesor de cáscara, rendimiento de pulpa, uniformidad) es el objetivo principal de mejoramiento. 650 $aACCA SELLOWIANA 650 $aDIVERSIDAD 650 $aMAPA GENETICO 700 1 $aQUEZADA, M. 700 1 $aGARCÍA, A.A.F. 700 1 $aÁLVAREZ, M. 700 1 $aMACHADO, G. 700 1 $aBERNAL, J. 700 1 $aCAZZULLO, Y. 700 1 $aMALOSETTI, M. 700 1 $aZÁCCARI, F. 700 1 $aRIVAS, M. 700 1 $aCABRERA, D. 700 1 $aVIGNALE, B. 773 $tIn: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Programa Nacional Producción Frutícola. 7° Encuentro Nacional sobre Frutos Nativos. Colonia (UY): INIA, 2015.
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Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
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Biblioteca
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Cutter
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Registro
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Volumen
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Estado
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Tacuarembó. |
Fecha actual : |
22/10/2014 |
Actualizado : |
09/10/2019 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
REALINI, C.E.; FONT I FURNOLS, M; GUERRERO, L.; MONTOSSI, F.; CAMPO, M.M.; SAÑUDO, C.; NUTE, G.R.; ALVAREZ, I.; CAÑEQUE, V.; BRITO, G.; OLIVER, M.A. |
Afiliación : |
FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay. |
Título : |
Effect of finishing diet on consumer acceptability of Uruguayan beef in the European market. |
Fecha de publicación : |
2009 |
Fuente / Imprenta : |
Meat Science, 2009, v. 81, p. 499-506 |
DOI : |
10.1016/j.meatsci.2008.10.005 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Received 8 April 2008 // Received in revised form 24 September 2008 // Accepted 5 October 2008. |
Contenido : |
Eighty Hereford steers were used to evaluate the effect of finishing diet [A: pasture, B: pasture plus concentrate (0.6% live weight), C: pasture plus concentrate (1.2% live weight), D: concentrate] on consumer acceptability of Uruguayan beef in France (FR), United Kingdom (UK), Spain (ES) and Germany (DE). Consumers (200 per country) evaluated overall, tenderness and flavour acceptability of beef (8 point scale: 1 ‘dislike extremely’, 8 ‘like extremely’). FR and UK rated lower acceptability scores for beef from D compared with A, B, and C. ES showed similar results for tenderness, but flavour scores did not differ between A and D. German consumers preferred beef from B and C. Overall, low levels of supplementation on pasture produced beef with the highest consumer acceptability followed by beef from pasture-fed animals. Feeding cattle with concentrate only may not be necessary to satisfy the EU market resulting in more profitable production systems for Uruguayan producers. |
Palabras claves : |
BEEF; CONCENTRATE; CONSUMER; PASTURE. |
Thesagro : |
CARNE; PASTURAS. |
Asunto categoría : |
A50 Investigación agraria |
Marc : |
LEADER 01962naa a2200337 a 4500 001 1051247 005 2019-10-09 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.meatsci.2008.10.005$2DOI 100 1 $aREALINI, C.E. 245 $aEffect of finishing diet on consumer acceptability of Uruguayan beef in the European market. 260 $c2009 500 $aArticle history: Received 8 April 2008 // Received in revised form 24 September 2008 // Accepted 5 October 2008. 520 $aEighty Hereford steers were used to evaluate the effect of finishing diet [A: pasture, B: pasture plus concentrate (0.6% live weight), C: pasture plus concentrate (1.2% live weight), D: concentrate] on consumer acceptability of Uruguayan beef in France (FR), United Kingdom (UK), Spain (ES) and Germany (DE). Consumers (200 per country) evaluated overall, tenderness and flavour acceptability of beef (8 point scale: 1 ‘dislike extremely’, 8 ‘like extremely’). FR and UK rated lower acceptability scores for beef from D compared with A, B, and C. ES showed similar results for tenderness, but flavour scores did not differ between A and D. German consumers preferred beef from B and C. Overall, low levels of supplementation on pasture produced beef with the highest consumer acceptability followed by beef from pasture-fed animals. Feeding cattle with concentrate only may not be necessary to satisfy the EU market resulting in more profitable production systems for Uruguayan producers. 650 $aCARNE 650 $aPASTURAS 653 $aBEEF 653 $aCONCENTRATE 653 $aCONSUMER 653 $aPASTURE 700 1 $aFONT I FURNOLS, M 700 1 $aGUERRERO, L. 700 1 $aMONTOSSI, F. 700 1 $aCAMPO, M.M. 700 1 $aSAÑUDO, C. 700 1 $aNUTE, G.R. 700 1 $aALVAREZ, I. 700 1 $aCAÑEQUE, V. 700 1 $aBRITO, G. 700 1 $aOLIVER, M.A. 773 $tMeat Science, 2009$gv. 81, p. 499-506
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